EEN ANDER KIJK OP JE LEVEN

In een ontspannen sfeer onder de Spaanse zon je leven eens van de andere kant bekijken!

Een training voor iedereen die de uitdaging aan wil gaan om met nieuwe inzichten een (meer) rijker en completer leven te gaan leiden, want ieder leven kent een aantal levensfasen met haar eigen doel, opdracht en bestemming. Voor de één verlopen de overgangen van deze fasen rustig, voor de ander wat meer turbulent. Dit is mede afhankelijk van wie of wat je op levenspad tegen komt. De meeste ‘turbulentie’ bevindt zich op de overgangen van de fasen.

De psycholoog Erik Erikson ontwikkelde een model voor menselijke groei dat hij verdeelde in een aantal fasen. Hij gaat er vanuit dat er een vast programma zit in hoe mensen zich ontwikkelen en dat iedere nieuwe fase in ons leven een uitdaging inhoud, om door te kunnen groeien naar een volgende fase.

In de training “een andere kijk op je leven’ doorlopen we een aantal levensfasen en staan we stil bij hoe jij bent omgegaan met de overgang naar je nieuwe levensfase en de eventuele ‘turbulentie’ die je bent tegengekomen.

Elke dag nodig ik je na een korte inleiding op het thema uit om jou ontwikkelingsproces te onderzoeken met behulp van inspirerende en creatieve opdrachten, lichaamswerk, humor, relativeren en dramatiseren. Als trainer beweeg ik empathisch met je mee en daar waar nodig daag ik je uit om een stapje verder te gaan.

Na alle inspanning is het goed om ook even met iets anders bezig te zijn.
Daarom plannen we op 2 dagdelen een ontspannende activiteit in.
Denk hierbij aan: naar het strand gaan, de dorpjes in nabije omgeving verkennen, markt(en) bezoeken, rondrit door de bergen, op terrasje zitten enz.